معرفی انواع پسته

معرفی انواع پسته

یکی از اجزای مهم هر آجیلی پسته می باشد. پسته دارای انواع و اقسام مختلفی بوده که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت اما در ابتدا می خواهیم در مورد خواص این ماده غذایی مفید و خوشمزه صحبت کنیم.

خواص پسته:

پسته دارای خواص مختلفی برای بدن انسان است و بسیاری از این خواص توسط تحقیقات علمی نیز به اثبات رسیده است. این خواص به دلیل وجود مواد مغذی همچون انواع ویتامین، پروتئین و مواد معدنی می باشد که درون این ماده وجود دارد.

خواص عمومی پسته
خواص عمومی پسته

انواع پسته:

پس از بیان خواص پسته و قبل از بیان و بررسی انواع پسته می خواهیم کمی در مورد تاریخچه این ماده خوراکی صحبت کنیم.

پسته یکی از اجزای اصلی آجیل و خشکبار بوده و درخت پسته که نام لاتین آن Pistachio   می باشد در کشورهای مختلفی من جمله ایران و آمریکا کشت و برداشت می شود. این دو کشور بزرگترین تولیدکننده پسته در جهان می باشد و ایران بزرگ ترین صادرکننده پسته در جهان است.  

پسته را بر اساس معیارهای مختلفی من جمله شکل، زمان گلدهی و زمان رسیدن محصول تقسیم بندی می کنند. در ادامه به معرفی 4 مورد از مهم ترین انواع پسته خواهیم پرداخت.

پسته فندقی:

این پسته از منظر زمان گلدهی جز متوسط گل بوده و از منظر شکل جز گروه فندقی می باشد. همچنین از نظر زمان رسیدن جزء پست های زودرس است.

پسته فندقی از نظر اندازه نسبت به سایر پسته ها کوچکتر بوده و به دلیل همین کوچکی در یک کیلو تعداد بیشتری از آن جا می گیرد و برای آجیل اقتصادی گزینه مناسبی به نظر می رسد. در اقتصاد ایران بیشترین حجم صادرات را این گونه پسته به خود اختصاص داده است و بهترین نوع آن در شهرستان زرند واقع شده است.

پسته احمدآقایی:

این پسته از منظر شکل جزء گروه بادامی و از منظر گلدهی جزء گروه متوسط گل و از نظر رسیدن جزء گروه دیررس قرار دارد. پسته احمدآقایی نسبت به پسته فندقی دازتر و کشیده تر بوده و دارای طعم و مزه خوبی می باشد و می توان گفت جزء خوش طعم ترین پسته ها می باشد. پسته احمدآقایی جزء پر مصرف ترین و فراوان ترین نوع پسته در میان اقسام مختلف آن می باشد و بهترین نوع آن را می توان در رفسنجان یافت.

مقاله پیشنهادی

آیا مصرف میوه خشک مفید است؟
انواع پسته بر اساس شکل
انواع پسته بر اساس شکل

پسته کله قوچی:

این پسته از نظر شکل جزء گروه فندقی بوده و از نظر گلدهی زودگل می باشد و از نظر زمان رسیدن جزء گروه متوسط رس می باشد. پسته کله قوچی همان گونه که از اسمش پیداست پسته ای بزرگ و دایره ای می باشد و طعم منحصر به فرد خودش را دارا می باشد. به دلیل سایز بزرگ آن در صورت چیده شدن در ظروف جلوه خاصی را به ظروف آجیل و خشکبار شما می دهد. بهترین نوع پسته کله قوچی را می توان در شهر نوق رفسنجان پیدا کرد.

پسته اکبری:

پسته اکبری هم در دسته فندقی قرار می گیرد و از لحاظ گل دهی جزء دسته دیرگل بوده و از منظر زمان رسیدن جزء دسته دیررس می باشد. این نوع پسته از همه انواع آن کشیده تر می باشد و از نظر قیمتی جزء گران ترین پسته ها است. در واقع این پسته یک نوع پسته لوکس و مجلسی می باشد و دست چین آن بین مردم بسیار پر طرفدار می باشد. بهترین نوع آن را می توان در شهر رفسنجان پیدا نمود.

معیارهای نام گذاری انواع پسته

اساسا نام گذاری پسته ها چگونه صورت می گیرد؟

شاید برای شما سوال پیش آمده باشد که چرا پسته ها دارای انواع مختلفی از اسامی هستند. پسته اکبری، پسته کل قوچی و…به طور کلی پسته ها را بر اساس معیارهای مختلفی اسم گذاری می کنند.

  1. نامگذاری بر اساس مکان جغرافیایی که رقم آن اولین بار پیدا شده است مثل پسته بادامی زرند، پسته سفید فیض آباد، پسته سفید نوق
  2. نام گذاری بر اساس رنگ پسته مثل پسته قرمز فیض آباد
  3. نام گذاری بر اساس شباهت هایی که بین اعضای انسان یا حیوانات دارد مثل پسته کل قوچی، کله بزی و شستی
  4. نام گذاری بر اساس فردی که رقم آن را شناسایی کرده باشد مثل پسته احمدآقایی یا پسته اکبری
  5. نام گذاری بر اساس شباهت هایی که به برخی از اشیاء دارند مثل پسته خنجری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *