سلام

با خواص مواد تشکیل دهنده آجیل و خشکبار آشنا شوید!!

بر اساس پژوهش های علمی و همچنین تجربیات عوام مردم، خواص آجیل و خشکبار اثبات شده است. مصرف آجیل و خشکبار در طول روز می تواند در سلامت انسان تاثیر به سزایی داشته باشد. این مواد سرشار از انواع ویتامین، پروتئین و مواد معدنی هستند. یکی از ترکیباتی که در انواع مغز وجود دارد آنتی اکسیدان ها می باشد. وظیفه این ترکیبات در بدن از بین بردن رادیکال های آزاد است. رادیکال ها باعث آسیب فراوانی به بدن شده و می تواند انسان را به سرطان مبتلا کند. در نتیجه مصرف آجیل و خشکبار می تواند در جلوگیری و پیشرفت بیماری سرطان بسیار مهم و مفید باشد. برخی از مواد مغذی که در آجیل و خشکبار وجود دارد شامل سلنیوم، فسفر و منیزیم می باشد. سلنیوم نرخ ابتلا به سرطان را کاهش می دهد، فسفر به تقویت استخوان ها و دندان ها کمک شایانی می کند و منیزیم در تقویت ماهیچه و اعصاب نقش تاثیرگذاری دارند.

خواص پسته:

پسته یکی از اجزای اصلی آجیل بوده و دارای مقادیر فراوان پتاسیم است و هر دانه آن معادل یک پرتقال پتاسیم دارد. پسته به دلیل داشتن آهن برای افراد دچار کم خونی مفید می باشد. همچنین در تقویت سیستم قلبی و عروقی موثر بوده و باعث آرامش قلب می شود. از خواص دیگر پسته می توان به تقویت قوای جنسی، رفع بیماری ها و مسائل کبد و تقویت دستگاه گوارش اشاره کرد.

خواص فندق:

یکی از اعجاب انگیزترین اجزای آجیل فندق است. برای فندق و روغن آن خواص زیادی را بیان کرده اند. در فندق ویتامین، پروتئین، فیبر و مواد معدنی وجود دارد. فندق به دلیل داشتن کلسیم در تقویت استخوان ها و جلوگیری از پوکی استخوان موثر می باشد. این ماده غذایی مفید سرشار از ویتامین E بوده به همین دلیل برای تقویت مغز و پوست بسیار مفید است. مغر فندق به دلیل داشتن مقادیر بالای فولات برای زنان باردار نیز بسیار مفید می باشد.

خواص بادام درختی:

بادام یکی دیگر از اجزای آجیل بوده و دارای خواص فراوانی به خاطر وجود مواد مختلف در آن می باشد. همانطور که می دانید ما دو نوع بادام شیرین و تلخ داریم که هر کدام دارای خواص نسبتا متفاوتی هستند و از نظر طبعشان بادام شیرین طبیعت گرم و تر داشته و بادام تلخ طبیعت گرم و خشک دارد. به طور کلی خواص بادام کمک به بیماری های قلبی و عروقی، پیشگیری و درمان بیماری دیابت و کاهش فشارخون می باشد.

خواص گردو:

گردو
خواص گردو

مغز گردو سرشار از امگا 3 بوده و در بهبود عملکرد مغز تاثیر به سزایی دارد. مغز گردو غنی از مواد معدنی، فیبر، ویتامین و پروتئین می باشد و دارای خواص فراوانی برای سلامتی انسان است. گستره خواص مغز گردو بسیار متنوع می باشد و از خواص مفید برای زنان باردار گرفته تا فواید زیبایی و بهبود عملکرد قلب انسان را شامل می شود. از مهم ترین خواص گردو می توان به کاهش کلسترول بد خون، افزایش قدرت ذهن، خاصیت سرطانی، کمک به تنظیم قند خون و استحکام استخوان ها اشاره کرد.

خواص انجیر خشک:

انجیر یکی از انواع خشکبارهای مدر می باشد. یعنی ادرار و تعریق را در بدن افزایش می دهد. خوردن انجیر همچنین در برخی افراد باعث رفع یبوست می شود که این عامل به خاطر وجود فیبر فراوان در این ماده غذایی مفید می باشد. گفته شده است افرادی که دارای مسائل کبدی هستند یا به عبارتی کبد آن ها ضعیف شده است در مصرف انجیر احتیاط های لازم را انجام داده و با مصرف پزشک خود این ماده را میل نمایند.

خواص بادام زمینی:

یکی دیگر از اجزای آجیل بادام زمینی می باشد.کارشناسان طب سنتی این ماده را داروی طبیعی ضد سکته می دانند. البته این موضوع به خاطر خواصی است که برای دستگاه قلبی و عروقی بدن انسان ایجاد می نماید. مصرف بادام زمینی می تواند باعث گشاد شدن رگ های بدن و تسهیل جریان خون شود و از این جهت مانع از انواع لخته شدن خون و سکته های مغزی و قلبی شود.

خواص بادام هندی:

همان طور که در قسمت قبلی بیان شد انواع بادام برای رگ های خونی مفید بوده و باعث گشادی رگ ها می شود. از این جهت بادام هندی نیز دارای این خواص می باشد. اما بادام هندی از طرف دیگر به دلیل غنی بودن از ماده مس بیشتر باعث انعطاف پذیری رگ های خونی می شود. علاوه بر این، مس باعث ایجاد انرژی بیشتری در بدن شده و در نتیجه باعث سرحالی و شادابی شما می شود.

خواص توت خشک:

توت خشک یکی از قندهای کاملا طبیعی و مفید برای بدن می باشد و می تواند جایگزین خوبی برای قند و شکر باشد. توت خشک سرشار از آهن و پروتئین بوده و برای تامین انرژی کافی برای بدن و رفع آنمی یا کم خونی به شدت موثر است.

خواص مویز:

مویز یکی از اجزای خشکبار بوده که سرشار از اسید چرب های مفید امگا3 و امگا 6 است که خواص فراوانی را برای انسان به ارمغان می آورد. نکته شایان توجه آن است که مویزهای پر گوشت که ترجیحا کم دانه یا بی دانه باشند دارای خواص بیشتری هستند. از مهم ترین خواص مویز می توان به جلوگیری از پیشرفت آلزایمر، سرطان و دیابت اشاره کرد.

خواص نخودچی:

خواص نخود از اجزای آجیل و خشکبار
خواص نخود

نخودچی یکی از بهترین میان وعده ها برای کودکان و بزرگسالان می باشد مخصوصا اگر با کشمش مخلوط شده باشد. نخودچی دارای موادی است که در طول روز می تواند انرژی بدن شما را تامین نماید و سرشار از پروتئین و فیبر می باشد.

خواص برگه زردآلو:

برگه زردآلو از دیگر خشکبارهایی است که دارای خواص ضد یبوستی همچون انجیر می باشد. علاوه بر این در هضم غذا و تقویت سیستم گوارشی اثرات مثبتی را از خود نشان می دهد. برگه زردآلو دارای ویتامین D بوده و در رشد و استحکام استخوان ها نقش به سزایی دارد.

خواص آلو:

آلو سرشار از عنصر مهم آهن است و برای درمان و رفع کم خونی بسیار موثر می باشد.

خواص تخمه آفتاب گردان:

این تخمه به دلیل داشتن ترکیباتی باعث استفاده بهتر بدن از قندها می شود و می تواند در طول روز انرژی خوبی را برای ما به همراه داشته باشد. از مهم ترین خواص تخمه آفتاب گردان می توان به کاهش کلسترول بد خون، جلوگیری از سکته های قلبی و از بین بردن رادیکال های آزاد به دلیل داشتن آنتی اکسیدان ویتامین E اشاره کرد.

خواص قیسی:

قیسی یکی دیگر از اجزای خشکبار دارای مقادیر خوبی انرژی، فیبر، ویتامین و مواد معدنی می باشد. قیسی همچون دیگر خشکبارها ماندگاری بالایی داشته و در طول سال می توانید از آن استفاده کنید. از مهمترین خواص قیسی می توان به کاهش کلسترول بد خون، بهبود و تقویت قلب به دلیل داشتن مقادیر مناسب پتاسیم، مبارزه با کم خونی به دلیل داشتن اهن و مبارزه با رادیکال های آزاد به دلیل داشتن مقادیر بالای آنتی اکسیدان اشاره کرد.

خواص عناب:

عناب یکی از داروهای مناسب برای مبارزه با کبد چرب و پاکسازی آن می باشد. عناب دارای خواص فراوانی است که از گذشته و در طب سنتی بسیار کاربرد داشته است. مهم ترین خواص عناب مبارزه و پیشگیری از سرطان، رفع استرس و اضطراب های روزمره، افزایش شادابی، تنظیم فشارخون، خواص آنتی اکسیدانی و درمان یبوست اشاره کرد.

خواص تخم کدو:

تخم کدو دارای منابع مختلفی از فیبر، مواد معدنی،  پروتئین، مس و آهن می باشد و این موضوع باعث شده است برای دستگاه های مختلف بدن تاثیرات مثبتی داشته باشد. از مهم ترین خواص آن می توان به خواص آنتی اکسیدانی و مبارزه با سلول های سرطانی، کاهش کلسترول، تقویت مجاری ادراری، بهبود بیماری افسردگی، استحکام استخوان ها، افزایش حافظه و بهبود بیماری دیابت اشاره کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *